139 zoekresultaten met het trefwoord "welke"
Welke stoffen mengen met elkaar? Wat gebeurd er als je een hydrofiele en een hydrofobe stof met elkaar mengt?
Welke van de twee toekomstige tijden (futur) kun je het beste gebruiken in welke situatie?
Hoe los je een eerstegraads ongelijkheid op?
In dit filmpje vind je een korte samenvatting van alle filmpjes over moleculaire stoffen.
Je weet nu dat een zuur een H+ ion kan afstaan en een base een H+ ion kan opnemen. In deze video wordt duidelijk hoe een zuur en een base met elkaar reageren.
Alle stof over evenwichten en reactiesnelheid wordt in dit fimpje nog eens kort behandeld, kijk eens of je alles nog weet!
Hier een voorbeeld vraag over hoe je bepaald of een stof polair is of niet.
In de voorgaande filmpjes is er veel gesproken over redoxreacties, maar hoe stel je nu zelf zo’n redoxreactie op? Dat leer je in deze video.
In dit filmpje wordt verder gegaan met de naamgeving in de koolstofchemie. Dit keer gaat het verder over de naamgeving van alkanen en alkenen.
Wat is een somgrafiek? Wat is een verschilgrafiek? Hoe kunnen we ze tekenen?
De stelling van Pythagoras is wel de meest bekende uit de wiskunde. Hoe werkt hij?
Hier een overzicht van alle belangrijke stoffen in voeding en waarvoor het wordt gebruikt in het lichaam.
In de video’s over zuren en basen heb je geleerd, dat een oplossing van een sterk zuur en een oplossing van een sterke base reageren met elkaar en leiden tot een aflopende reactie. Hoe zit dit met reacties tussen zwakke zuren en zwakke basen?
Eiwitten zijn erg belangrijk in het menselijk lichaam. Ze staan centraal in het volgende filmpje.
Eindigt het voltooid deelwoord op een –d of op een –t? Hoe ging dat ook alweer met ’t kofschip? Wanneer komt er in de verleden tijd een dubbele t of d? Bekijk de regels.
‘Het boek van jou’: is ‘jou’ persoonlijk of bezittelijk voornaamwoord? Dit en meer in het volgende filmpje!
De huid is het grootste orgaan dat je hebt. Hoe helpt de huid bacteriën tegen te houden, waar te nemen en je temperatuur te regelen?
Met je ogen neem je waar; je kunt ermee zien hoe de wereld eruit ziet. In deze video kijken we uit welke onderdelen het oog is opgebouwd.
In het Duits heb je ook zwakke werkwoorden. Hoe vervoeg je bijvoorbeeld het werkwoord als de stam eindigt op een s-klank?
Hoe vervoeg je zwakke werkwoorden in de verleden tijd? En welke afwijkende vormen zijn er precies?
Hoofdletters in het Duits, een lastig onderwerp. Want wanneer gebruik je een hoofdletter? Alleen bij een zelfstandig naamwoord of zijn er meer situaties?
De werkwoorden van modaliteit komen veel voor in het Duits. Wat is het verschil tussen ‘müssen’ en ‘sollen’: werkwoorden die allebei ‘moeten’ betekenen?
De modaliteitswerkwoorden komen in het Duits veel voor. Hoe zijn de uitgangen van deze werkwoorden in de verleden tijd?
Het voltooid deelwoord van een modaliteitswerkwoord maken klinkt misschien lastig. Gelukkig bestaat hiervoor een simpele formule!
‘Ik zou graag weten, welke dag het is.’ Hoe vertaal je dat naar het Duits? Er zijn specifieke regels voor het gebruik van de conjunctief.
In deze uitlegvideo bekijken we de voortplantingsorganen van een plant: de bloemen!
Met behulp van de bladeren kunnen planten zelf hun voeding maken. Hoe is een blad eigenlijk opgebouwd?
Je eigen voedsel maken met zonlicht; mensen kunnen dit niet, maar planten wel! Hoe werkt fotosynthese?
Sterke werkwoorden in het Duits: moeilijker of makkelijker te vervoegen dan de zwakke werkwoorden? En wat betekenen de klinkerwisselingen bij bepaalde vormen?
Van een grafiekenbundel van parabolen eisen we dat de top op de x-as ligt. Voor welke waarde geldt dat?
Voor welke waarden van x bestaat de logaritme? En welke waarden kan y dan aannemen?
Goed beschouwd kunnen we het aantal varianten waarin procentberekeningen voorkomen terugbrengen tot twee basisvormen. Welke basisvormen zijn dat?
Wat is een variabele en waar hebben we hem voor nodig? Aan welke voorwaarden moet de naam van een variabele voldoen?
Je kunt deze les enkel volgen als je de les ‘Samengestelde zin deel 1 en 2’ hebt gevolgd. Je gaat in deze les leren welke functies de zinnen hebben die beginnen met een voegwoord.
Als in een samengestelde zin één van de zinnen begint met een vragend woord, weet je meteen dat die zin een bijzin is. Een bijzin die begint met een vragend woord, is vrijwel altijd het onderwerp of lijdend voorwerp van de hoofdzin.
In dit filmpje staat het begrip verwering centraal. Wat is verwering? Welke vormen van verwering bestaan er? Hoe werkt fysische of chemische verwering?
In dit filmpje staat het begrip erosie centraal. Wat is erosie? Welke vormen van erosie bestaan er? En hoe werkt gletsjererosie?
In dit filmpje staat het begrip sedimentatie centraal. Wat is sedimentatie? Welke vormen bestaan er? Hoe sedimenteren zeeën, gletsjers, wind en rivieren?
In dit filmpje krijgt de rivier alle aandacht. Welke soorten rivieren zijn er? En hoe worden ze eigenlijk gevuld met water?
Hoe maak je een verkleinwoord? Welke regels zijn daarvoor? En hoe zien de uitgangen eruit?
Een man produceert miljoenen zaadcellen per dag. Welke organen zijn hierbij betrokken en wat is hun functie?
Een man produceert miljoenen zaadcellen per dag. Welke organen zijn hierbij betrokken en wat is hun functie?
Scheidbare en onscheidbare werkwoorden: hoe zit dat? Hoe kun je bepalen of een werkwoord scheidbaar of onscheidbaar is?
Een betrekkelijk voornaamwoord verwijst naar iets terug dat (vaak) in een hoofdzin wordt besproken. Het geeft een extra aanvulling aan iets dat in die hoofdzin staat. Hoe zien deze woorden er in het Duits uit?
Onbepaalde voornaamwoorden komen ook in het Duits voor. Deze onbepaalde voornaamwoorden bestaan uit relatief veel woorden, die allemaal in de taal voorkomen. In dit filmpje ligt de focus echter op de meest voorkomende. Welke zijn dit?
Hoe zeg je in het Duits dat jij groter bent dan iemand anders? In deze video leer je meer over de vergrotende trap.
Hoe zeg je in het Duits dat Berlijn de mooiste stad van Duitsland is? In deze video leer je hoe je de overtreffende trap kunt maken.
Bij de vergrotende en overtreffende trap zijn een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld: niet alle woorden krijgen een umlaut bij de twee laatste treden. Welke uitzonderingen zijn er?
Hoe zeg je in het Duits dat Berlijn net zo’n mooie stad is als Amsterdam? In deze video leer je de regels voor de stellende trap.
Hoe zeg je in het Duits dat je hem hebt gezien? Welke vertaling van het persoonlijk voornaamwoord heb je nodig? En welke naamval?
Een standaard Duitse zin bevat niet alleen voorzetsels, maar ook werkwoorden. En dan heb je ook nog de zinsdelen die bij een bepaalde naamval horen. Hoe kun je dit makkelijker maken?
Voegwoorden zijn woorden die zinnen met elkaar verbinden. Hoe zien deze er in het Duits uit? Welke vertaling gebruikt je bijvoorbeeld voor het woord ‘maar’?
Sterke werkwoorden in de voltooide tijd zijn belangrijk om te kennen. Zo kun je zeggen dat je een boek hebt gelezen of boodschappen hebt gedaan. Maar hoe doe je dit precies?
Bij biologiepractica word je vaak gevraagd om een tekening te maken van iets dat je onder een microscoop bekeken hebt. Hoe pak je dit aan?
In deze video bekijken we uit welke onderdelen de cel van een plant is opgebouwd, en wat de functie is van deze verschillende onderdelen.
Grafieken zijn een handig hulpmiddel om meetgegevens van een proefje of experiment te presenteren. Dit geldt niet alleen voor de biologie maar ook voor heel veel andere vakken. Het is dus handig om te weten hoe je grafieken leest en hoe je ze maakt.
In deze video kijken we welke celonderdelen je ziet als je een dierlijke cel onder een lichtmicroscoop bekijkt. Wat zijn de functies van deze onderdelen?
Om ei- en zaadcellen te krijgen, moeten de geslachtsstamcellen een keer extra delen in vergelijking met andere cellen; geslachtscellen bevatten immers maar de helft van het genetisch materiaal. Hoe werkt de meiose?
Tussen twee grootheden kunnen verschillende verbanden bestaan. Welke verbanden zijn er? En hoe kunnen we ze herkennen?
In Duitse teksten staan veel signaalwoorden: woorden die relaties tussen zinnen aangeven. Hoe kun je signaalwoorden herkennen?
Hoe zien Duitse telwoorden eruit? En hoe zien de rangtelwoorden eruit als je ze uitschrijft?
In het Duits heb je de wisselvoorzetsels: voorzetsels die geen vaste naamval hebben, maar steeds twee verschillende naamvallen kunnen krijgen. Welke voorzetsels zijn dit?
Vrijwel niemand vergist zich in het gebruik van het woord ‘jij’. Voor afgeleiden ‘jou’ , ‘jouw’ en vooral ‘je’ ligt de zaak gecompliceerder. Leer de verschillen!
Een tekst wordt opgebouwd uit alinea’s. Het woord 'alinea' stamt van 'alineare': bij elkaar zetten. Een alinea bevat bij elkaar horende informatie. Leer de kenmerken!
Bij biologie kun je naar organismen kijken op verschillende organisatieniveaus: van een onderdeel van een cel tot een heel levend wezen en alles daartussenin.
Hoe maak je het meervoud van zelfstandige naamwoorden in het Frans?
295 K, is dat een goede temperatuur voor een BBQ?
Als je bestraald wordt door een radioactieve bron, word je dan zelf ook radioactief?
De aardkorst waarop we wonen verandert door krachten van binnen en van buiten de aarde. Welke krachten van buitenaf spelen een rol?
Weet jij wat 'endo' betekent in het woord endogene krachten? Op deze en andere vragen krijg je in dit filmpje antwoord.
Aardbevingen kunnen grote gevolgen hebben, afhankelijk van de kracht en locatie van de beving. Weet jij welke vervolgrampen de situatie na een aardbeving nog erger maken?
The, a and an.
De volgorde van vier 'basen' bepaalt de eigenschappen van alle levende wezens; het is dus belangrijk om iets van DNA te weten! In dit filmpje leer je de basis.
Om ei- en zaadcellen te krijgen, moeten de geslachtsstamcellen een keer extra delen in vergelijking met andere cellen; geslachtscellen bevatten immers maar de helft van het genetisch materiaal. Hoe werkt de meiose?
Hoe zeg je in het Frans die of deze?
De wet van Hardy-Weinberg is een wet binnen de populatiegenetica. Wat kun je met deze wet?
Hoe vind je in BiNaS belangrijke gegevens en formules?
Opgave 19 van het wiskunde eindexamen havo b (2014-1)
Opgave 15 van het wiskunde eindexamen vwo b (2014-1)
Uitdrukken dat je niet zeker weet of iets is gebeurd, dat je twijfelt. Hoe doe je dat in het Duits? In dit filmpje vind je de uitleg en vervoegingen van de werkwoorden in de Konjunktiv 1.
Het zelfstandig gebruikte bijvoeglijk naamwoord kennen we zowel in het Nederlands als ook in het Duits. Maar, hoe ziet deze er in het Duits precies uit? Zijn er hulpmiddelen om het makkelijker te maken?
Sommige werkwoorden worden in de passé composé met être vervoegd. In dit filmpje zie je welke en wat je er mee doet.
Wat is precies een blokschema? En wat kun je aflezen uit zo'n schema?
Hoe spreek je de klinkers 'u' en 'ü' uit in het Duits? Is de uitspraak vergeleken met het Nederlands heel erg anders? En wanneer spreek je een klinker lang of juist kort uit?
House wordt houses maar mouse wordt mice. In deze video leg ik je uit hoe je meervouden in het Engels maakt.
In deze video staan verschillende soorten gesteente centraal. Welke soorten gesteente zijn er? Hoe ontstaan gesteente? Hoe zien ze eruit? Welke naam hebben de gesteenten?
Hoe stel je in het Frans een vraag met quel (welke)?
Sommige bijvoeglijk naamwoorden komen in het Frans vóór het zelfstandig naamwoord; welke zijn het en hoe gebruik je ze?
Hoe spreek je de medeklinker 'p' uit in het Duits? Is de uitspraak vergeleken met het Nederlands heel erg anders?
Hallo, wie heißt du? Jezelf voorstellen in het Duits, hoe doe je dat?
Ojee, ziek op vakantie! Hoe zeg je in het Duits dat je je niet lekker voelt?
Hoe noemen we de verschillende organen van het voortplantingsstelsel van de vrouw, en wat is de functie van de verschillende onderdelen?
Dubbele bloedsomloop? Kamers en boezems? Hoe werkt je hart eigenlijk?
Welke SOA's komen het meest voor? En wat zijn de symptomen?
Het Chinees is een toontaal, maar wat houdt dat precies in? En welke tonen zijn er dan allemaal? Kijk deze video voor een overzicht.
Op taalregels bestaan altijd uitzonderingen. In het Chinees is dat niet anders. Welke uitzonderingen bestaan er met betrekking tot de tonen? Kijk deze video!
Wat zijn ecosystemen, biodiversiteit en successie? In deze uitlegvideo zie je het allemaal!
Welke celonderdelen (organellen) kun je zien met een microscoop die je op school gebruikt? En wat is de functie van deze organellen?
Welke ontwikkeling maakte de literatuur door ten tijde van de BRD?
Wat kenmerkt de Biedermeier-periode in de Duitse literatuurgeschiedenis?
Wat kenmerkt het Expressionisme in de Duitse literatuurgeschiedenis?
Welke ontwikkeling maakte de literatuur door ten tijde van de DDR?
Wie, wat, waar? In deze uitlegvideo een overzicht van de Chinese vraagwoorden en hun plek in de zin.
Welke plaatswoorden worden er in het Chinees veel gebruikt en hoe maak je er zinnen mee? Kijk hier.
Zijn er in het Chinees echt twee woorden voor 'twee'? Ja! Hoor er hier meer over!
In het Chinees zijn er twee verschillende werkwoorden die je kunt vertalen met het Nederlandse werkwoord 'zijn', 是 en 在. Maar in welke situatie gebruik je dan welk woord? Kijk dit filmpje!
认识 en 知道 betekenen beide iets als 'weten' en 'kennen'. Maar toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Wanneer gebruik je nu welke? Meer in dit filmpje.
Het karakter 再 betekent 'weer' of 'opnieuw' . Dit karakter ken je misschien al uit het woord 再见 dat letterlijk 'weer zien' betekent. Hoe je het karakter verder gebruikt, zie je in deze video.
Het karakter 都 betekent 'allebei' of 'allemaal' en gebruik je dus in zinnen waarin je over meerdere personen of dingen praat. De plek van dit woord in de Chinese zin is weer net even anders dan je misschien zou denken.
Das Versprechen is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Crazy is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Die verlorene Ehre der Katharina Blum is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Im Westen nichts Neues is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Die Schachnovelle is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Der Vorleser is één van de tien meestgelezen boeken voor Duits.
Naast ne ... pas zijn er meer ontkenningen in het Frans.
Twee logaritmische functies snijden een verticaal lijnstuk van 1 af. Op welke plaats op de x-as is dat het geval?
"Always, sometimes, never." Hoe vaak doe je iets eigenlijk. In deze video leer je het juiste woord en waar je die in de zin plaatst.
"So do I" Wil je zeggen dat je iets ook doet, of ook niet doet dan heb je deze drie woorden nodig.
Toestemming moet je vragen, ook in het Engels. Dat doe je met deze hulpwerkwoorden; Can, could en may.
"Ik zie hem" of "Ik zie haar", hoe zeg je dat in het Frans?
Een vraag met wie kun je op verschillende manieren stellen. Hoe je dat doet leer je in dit filmpje.
In dit filmpje zie je hoe je de vraagwoorden waar, waarom, hoe, hoeveel en wanneer gebruikt.
De aarde wordt verwarmd door de zon. Zijn er ook andere factoren die de temperatuur bepalen?
Wat is landbouw eigenlijk? En welke vormen van landbouw zijn er allemaal? Deze inleidende video over landbouw geeft antwoord op deze vragen.
De aanwijzend voornaamwoorden heb je in een eerder filmpje gezien. Er zijn er echter nog een paar… en die worden zelfstandig gebruikt.
Papier kan verbranden of ontleden in elementen. Weet jij welke stoffen hierbij ontstaan?
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Wist jij dat jouw smartphone een onderdeel is van de infrastructuur? Bekijk deze uitlegvideo en ontdek hoe dat in elkaar steekt.
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Met warm weer smelt je ijsje sneller. Wat gebeurt er dan met de moleculen?
Stikstoftrihydride en ammoniak zijn verschillende namen voor dezelfde stof. Weet jij hoe de moleculen van deze stof eruit zien?
In het gootsteenkastje kom je regelmatig flessen schoonmaakmiddel tegen met roodomrande symbolen. Maar weet jij wat elk symbool betekent?
Cola bevat 11 gram suiker per 100 gram cola. Hoeveel suiker krijg jij binnen wanneer je een glas cola drinkt? En voor hoeveel procent bestaat cola eigenlijk uit suiker?
Als een lezer niet doorheeft wat het schrijfdoel is van een schrijver, kan kortsluiting ontstaan. Wat is een schrijfdoel, en wat zijn tekstsoorten?
Voor het schrijven van een tekst is een goede voorbereiding nodig. Hoe kun je dit aanpakken?
In het Nederlands kun je meervouden maken door -s, -'s of -en achter een woord te plakken. Makkelijk! Maar, hoe zit het met de lastige gevallen?
In bijna elke zin komt er eentje voor; een onderwerp.
Is dat woord een aanwijzend voornaamwoord?