45 zoekresultaten met het trefwoord "vast voorzetsel"
Een voorzetsel staat in hetzelfde zinsdeel (en vóór) het woord of de woordgroep waar het bij hoort. Het is van groot belang dat je beheerst de les ‘Verdelen in zinsdelen’.
Een voorzetselvoorwerp is eigenlijk een soort lijdend voorwerp dat begint met een voorzetsel. Sommige werkwoorden kunnen nu eenmaal niet zeggen wat er gebeurt zonder een voorzetsel te gebruiken.
Welke plaatswoorden worden er in het Chinees veel gebruikt en hoe maak je er zinnen mee? Kijk hier.
Wat is een voorzetsel? En hoe gebruik je die in zinnen?
Een standaard Duitse zin bevat niet alleen voorzetsels, maar ook werkwoorden. En dan heb je ook nog de zinsdelen die bij een bepaalde naamval horen. Hoe kun je dit makkelijker maken?
In het Duits heb je de wisselvoorzetsels: voorzetsels die geen vaste naamval hebben, maar steeds twee verschillende naamvallen kunnen krijgen. Welke voorzetsels zijn dit?
Bij stoffen die oplossen in een vloeistof spreek je van de oplosbaarheid van een stof. Daarnaast kan er bij het mengen van stoffen een suspensie, schuim, nevel of rook ontstaan.
Een reactie kan niet alleen heen, maar ook terug verlopen! Als er net zoveel stof heen als terug reageren per minuut is een dynamisch evenwicht gevormd!
Wat gebeurt er nu precies als je een zout oplost? En hoe noteer je dit? Dit en meer in dit filmpje.
In dit filmpje wordt verder gegaan met koolstofchemie. De focus zal liggen op het tekenen van structuurformules in de koolstofchemie.
In dit filmpje wordt verder gegaan met de naamgeving in de koolstofchemie. Dit keer gaat het verder over de naamgeving van alkanen en alkenen.
Kunnen metalen, moleculaire stoffen en/of zouten stroom geleiden? Het antwoord op deze vraag wordt behandeld in deze video.
Iedereen heeft wel eens gehoord van hard water. Maar wat is dit eigenlijk precies? Dat wordt in dit filmpje uitgelegd!
Je weet wat een elektrochemische cel is. In deze video zie je een aantal praktijkvoorbeelden van een elektrochemische cel.
Additiereacties vinden plaats bij moleculen die een dubbele binding bevatten. Deze binding klapt open en kan andere moleculen binden. Meer hierover in dit filmpje!
Het laatste zinsdeel dat je moet benoemen bij redekundig ontleden is de bijwoordelijke bepaling. Die kan bestaan uit 1 woord maar ook uit meerdere woorden. Vaak geeft hij een plaats of tijd aan.
Het laatste zinsdeel dat je moet benoemen bij redekundig ontleden is de bijwoordelijke bepaling. Die kan bestaan uit 1 woord maar ook uit meerdere woorden. Vaak geeft hij een plaats of tijd aan.
Moet in het meervoud de –s vast aan het woord of moet er -’s geschreven worden? Hoe zit het met znw die eindigen op –f en –s? Wat te doen met ‘vreemd’ znw die eindigen op –graaf, -um of –icus? Volg eerst de les ‘Meervouden znw deel 1’.
‘Ik zou graag weten, welke dag het is.’ Hoe vertaal je dat naar het Duits? Er zijn specifieke regels voor het gebruik van de conjunctief.
'Hun' mag als persoonlijk voornaamwoord enkel gebruikt worden als meewerkend voorwerp zonder voorzetsel.
Een rivier kan op verschillende manieren de zee in stromen. Deze uitlegvideo gaat over de verschillen tussen een delta en een estuarium.
In dit filmpje krijg je antwoorden op vragen als: hoe ontstaat een strand? En wat houdt het zand in de duinen vast?
Het bepalen van het geslacht van een zelfstandig naamwoord is in het Duits vaak al moeilijk genoeg. Er bestaan echter ook samengestelde zelfstandige naamwoorden, die dus bijvoorbeeld uit een voorzetsel en een zelfstandig naamwoord bestaan. Hoe moet je hier het geslacht van het woord bepalen?
Voordat je een tekst grondig gaat lezen, informeer je je eerst heel in het algemeen over de inhoud van de tekst. Dat doe je door allereerst oriënterend en daarna globaal te lezen. Leer wat dit inhoudt!
Wat is een cirkelbeweging en hoe berekenen we de snelheid bij zo'n beweging?
De vaste uitdrukking "Il y a" in het Frans; wat betekent het en wanneer gebruik je hem?
De volgorde van vier 'basen' bepaalt de eigenschappen van alle levende wezens; het is dus belangrijk om iets van DNA te weten! In dit filmpje leer je de basis.
Mensen ordenen graag en biologen zijn net mensen. Alle organismen worden geordend, oftewel "in hokjes gestopt". Hoe ziet deze indeling er uit?
Het lezen van een tekst in het Duits wordt een stuk moeilijker als je afkortingen, die in die tekst staan niet begrijpt. In dit filmpje worden de meest voorkomende afkortingen uitgelegd om het je makkelijker te maken!
Een grafiek van een sinusoïde moet je kunnen interpreteren. Ook moet je de formule ervan vast kunnen stellen. Hoe doe je dat?
Chinese karakters schrijven gaat op een vaste volgorde. Welk streepje zet je eerst? Hier een overzicht van de regels.
Het Chinees is een toontaal, maar wat houdt dat precies in? En welke tonen zijn er dan allemaal? Kijk deze video voor een overzicht.
Op taalregels bestaan altijd uitzonderingen. In het Chinees is dat niet anders. Welke uitzonderingen bestaan er met betrekking tot de tonen? Kijk deze video!
At, on, in. Voorzetsels heb je nodig. Maar welke gebruik je waarbij?
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Met warm weer smelt je ijsje sneller. Wat gebeurt er dan met de moleculen?
Atomen kunnen niet zomaar verdwijnen of uit het niets ontstaan. Daarom is het van belang dat je leert om een reactievergelijking kloppend te maken.
In het gootsteenkastje kom je regelmatig flessen schoonmaakmiddel tegen met roodomrande symbolen. Maar weet jij wat elk symbool betekent?
Scheidbare werkwoorden vallen uit elkaar als je ze vervoegt: uitleggen> ik leg iets uit. Dit heeft gevolgen voor het correct noteren van het gezegde!
De Akkusativ is de vierde naamval. Welke vorm hebben de lidwoorden en de woorden van de ein-Gruppe? Zijn deze afwijkend van de eerste naamval?
De Dativ is de derde naamval. Welke vorm hebben de lidwoorden en de woorden van de ein-Gruppe? Zijn deze afwijkend van de eerste naamval?
De Genitiv is de tweede naamval. Welke vorm hebben de lidwoorden en de woorden van de ein-Gruppe? Zijn deze afwijkend van de eerste naamval?
Een zin naar het Duits vertalen is vaak al moeilijk genoeg en het wordt nog moeilijker als Nederlandse woorden meerdere vertalingen hebben in het Duits. Hoe vertaal je ‘tot’ en ‘van’ op de juiste manier?
Een vraag met wie kun je op verschillende manieren stellen. Hoe je dat doet leer je in dit filmpje.