191 zoekresultaten met het trefwoord "niet-metaalatomen"
Een atoombinding (ook wel covalente binding genoemd) is een binding tussen twee niet-metaalatomen. Een molecuul bestaat uit een kluitje atomen. De naamgeving van deze moleculaire stoffen komt in dit filmpje aanbod.
Kunnen metalen, moleculaire stoffen en/of zouten stroom geleiden? Het antwoord op deze vraag wordt behandeld in deze video.
Alle soorten stoffen zijn onder te verdelen in de drie soorten stoffen. In dit filmpje leer je om deze stoffen te herkennen aan de formules.
Wat is de formule van een rechte lijn bij twee gegeven punten?
Als alternatief voor de formule van een rechte lijn bekijken we een functievoorschrift.
Twee vergelijkingen met twee onbekenden kan ik op verschillende manieren oplossen. In deze video de oplossing d.m.v. substitutie.
Twee vergelijkingen met twee onbekenden kan ik op verschillende manieren oplossen. In deze video de oplossing d.m.v. elimineren.
Een introductie van de wortelfunctie. Wat is het domein en bereik van zo'n functie?
We onderzoeken enkele eigenschappen van 'n paar eenvoudige, gebroken functies.
Elektronen bewegen om de kern van een atoom heen in bepaalde banen, ookwel schillen genoemd. Zij bepalen onder de meer hoe reactief een atoom is!
Het periodiek systeem der elementen is een tabel met daarin een systematische weergave van alle scheikundige elementen. De basis voor scheikunde!
Dit filmpje geeft een samenvatting van de vorige lessen over atomen en het periodiek systeem. Probeer tijdens het filmpje goed te kijken of je het nu echt goed begrepen hebt!
Een reactie kan niet alleen heen, maar ook terug verlopen! Als er net zoveel stof heen als terug reageren per minuut is een dynamisch evenwicht gevormd!
Wat is nu precies de reactiesnelheid? Zijn er misschien manieren hoe je deze snelheid kunt verhogen? Dit wordt hier behandeld.
Bij reacties komt soms warmte vrij en wordt soms warmte onttrokken uit de omgeving. Dit fimpje behandeld wat hierbij gebeurd en hoe je dit noemt.
Dit filmpje geeft een samenvatting voor rekenen met de mol-theorie, maar ook met zaken als massaprocenten, significante cijfers, ADI waarden en MAC waarden.
Iedereen kent wel zouten, maar hoe zijn deze nu precies opgebouwd? Dit en nog meer over zouten en zoutformules wordt hier behandeld.
Nu wel al wat meer weten over zouten, wordt hier verdergegaan met de zoutformules en wordt er dieper ingegaan op de ionbindingen van zouten.
Welke stoffen mengen met elkaar? Wat gebeurd er als je een hydrofiele en een hydrofobe stof met elkaar mengt?
Een nieuw type reactie is de substitutiereactie. Hier wordt een waterstofatoom vervangen door een ander atoom. Meer hierover in dit filmpje.
Alles wat er hiervoor is behandeld over zouten, wordt in deze samenvatting nog eens een keer kort behandeld.
Alle stof over evenwichten en reactiesnelheid wordt in dit fimpje nog eens kort behandeld, kijk eens of je alles nog weet!
Wil je meer weten over polaire of apolaire bindingen en hydrofiele of hydrofobe stoffen? Deze onderwerpen komen in deze video aanbod.
Hier een voorbeeld vraag over hoe je bepaald of een stof polair is of niet.
Hoe laat je nu een gewenst zout neerslaan uit verschillende zoutoplossingen? Dit in meer in dit filmpje.
Je voegt twee kleurloze zout oplossingen samen en opeens slaat er een zout neer! Hoe dit kan wordt hier behandeld.
Als we het functievoorschrift hebben van twee functies, hoe bepalen we dan de som- en verschilgrafieken hiervan?
Hoe herken je gelijkvormigheid? De letters F, Z en X schijnen belangrijk te zijn.
Kwadraatafsplitsen is een techniek die in de algebra vaak voorkomt. Hoe doe je dat?
Je kunt inmiddels de bouw van een molecuul voorspellen, maar wanneer weet je wanneer je te maken hebt met een dipool?
Welke stoffen zijn hydrofoob en welke zijn hydrofiel? Dat wordt hier uitgelegd!
Bij evenwichten zijn de concentraties van stoffen links en rechts van de reactiepijl meestal niet gelijk aan elkaar, de reactie ligt naar rechts of naar links. Meer over evenwichtsligging in het volgende filmpje!
Met een pH indicator kun je ongeveer zuurgraad van een bepaalde oplossing bepalen. Je kunt er mee aangeven of een oplossing zuur of basisch is. Er zijn verschillende soorten indicatoren.
Een zout kan oplossen in water, niet oplossen in water en reageren met water. Als een zout reageert met water dan ontstaat er een basische oplossing.
Een buffer is een oplossing waarvan de pH constant blijft. Buffers worden over het algemeen als een moeilijk onderwerp beschouwd. Neem dus je tijd en herhaal het filmpje een aantal keer om de stof goed tot je te nemen.
Bij zuur en base zijn er veel veel verschillen soorten opdrachten. Hier een strategie om deze vraagstukken aan te pakken.
Wat nu als de hoeveelheid zuur die is gesplitst niet verwaarloosbaar is ten opzichte van de zuurconcentratie? Hier een rekenvoorbeeld!
Hier een voorbeeld van rekenen met bufferoplossingen.
Wat is een elektrochemische cel? Een elektrochemische cel maakt onder andere gebruik van redoxreacties.
Er bestaat een duidelijk verschil tussen een elektrochemische cel en elektrolyse, maar wat is elektrolyse nu eigenlijk?
Metaalionen bevatten metaalbindingen. Hoe ontstaan deze bindingen en hoe kun je metaalionen omzetten naar een metaalelement? Dat wordt je duidelijk in deze video.
Er bestaan in de chemie moleculen die dezelfde molecuulformule hebben, maar verschillen in structuurformule: isomeren. Dit filmpje gaat in op isomeren en laat zien hoe je ze kunt tekenen.
Naast koolstof en waterstof zijn er meer atomen belangrijk in de koolstofchemie. Dit filmpje gaat in op de naamgeving van een aantal nieuwe groepen aan de alkanen.
Een polymeer is een groot molecuul, opgebouwd uit heel veel kleinere moleculen. Je zult ze overal waar je bent tegenkomen, het zijn bijvoorbeeld alle kunststoffen maar ook alle eiwitten en koolhydraten.
Nu we veel weten over koolstofchemie, wordt er in dit fimpje nog eens ingegaan op alle vorige onderdelen.
Hier een erg moeilijke opgave over rekenen met zuren en basen. Kijk er eens naar en probeer het te begrijpen.
Er zijn moleculen die precies uit dezelfde elementen bestaan maar toch anders zijn; het zijn isomeren. Hier info over de cis-trans variant.
Hier alles over moleculen die verschillen doordat ze elkaars spiegelbeeld zijn: spiegelbeeldisomeren.
Spiegelbeeldisomeren spelen een belangrijke rol in levende organismen. In dit filmpje wordt hier op ingegaan.
Gebruik je bij vergelijkingen het voegwoord DAN of ALS? Is het DAN WIJ of DAN ONS? Leer de regels!
De persoonsvorm is een heel belangrijke werkwoordsvorm in een zin: voor zowel spelling als grammatica moet je de persoonsvorm(en) in een zin kunnen vinden.
Moet er in de tegenwoordige tijd een –t achter de stam of niet: voor het spellen van de persoonsvorm bestaat een duidelijke regel.
Je vindt het lijdend voorwerp door te vragen: ‘Wat wordt door het onderwerp gedaan?’
Een voorzetsel staat in hetzelfde zinsdeel (en vóór) het woord of de woordgroep waar het bij hoort. Het is van groot belang dat je beheerst de les ‘Verdelen in zinsdelen’.
Voordat je de les ‘Het koppelwerkwoord’ volgt, moet je de les ‘Belangrijkste werkwoord in de zin’ goed begrepen hebben. Daarna zul je het koppelwerkwoord óók goed begrijpen.
Het vinden van een naamwoordelijk gezegde is niet het makkelijkste karweitje bij ontleden! Hier helpen we jou op weg.
Eindigt het voltooid deelwoord op een –d of op een –t? Hoe ging dat ook alweer met ’t kofschip? Wanneer komt er in de verleden tijd een dubbele t of d? Bekijk de regels.
Het laatste zinsdeel dat je moet benoemen bij redekundig ontleden is de bijwoordelijke bepaling. Die kan bestaan uit 1 woord maar ook uit meerdere woorden. Vaak geeft hij een plaats of tijd aan.
Het laatste zinsdeel dat je moet benoemen bij redekundig ontleden is de bijwoordelijke bepaling. Die kan bestaan uit 1 woord maar ook uit meerdere woorden. Vaak geeft hij een plaats of tijd aan.
Vóór een zelfstandig naamwoord kan een lidwoord staan. Ook eigennamen zijn zelfstandige naamwoorden. Wist je dat werkwoorden ook zelfstandig naamwoord kunnen zijn?
Een bijvoeglijk naamwoord bestaat uit 1 woord en zegt iets van een zelfstandig naamwoord. Meestal staat het in hetzelfde zinsdeel als het zelfstandig naamwoord.
Het onderwerp ‘Meervouden znw’ is verdeeld in 3 lessen! In les 1 onder meer: wanneer een extra –e, -k, -t of -s bij woorden die eindigen op –ee ,-ie, -ik, -it, et- en –es?
Eten of gegeten worden, zo gaat het eraan toe in de natuur. In dit filmpje kijken we wie wie eet en hoe we de voedselrelaties kunnen laten zien.
Piramides van biomassa en piramides van aantallen; allebei zeggen ze iets over de grootte van een schakel in een voedselketen, maar hoe verschillen ze nu precies?
Hoofdletters in het Duits, een lastig onderwerp. Want wanneer gebruik je een hoofdletter? Alleen bij een zelfstandig naamwoord of zijn er meer situaties?
De modaliteitswerkwoorden komen in het Duits veel voor. Hoe zijn de uitgangen van deze werkwoorden in de verleden tijd?
‘Ik zou graag weten, welke dag het is.’ Hoe vertaal je dat naar het Duits? Er zijn specifieke regels voor het gebruik van de conjunctief.
Wanneer zeggen we dat iets 'levend' is? Bekijk in dit filmpje aan welke zeven voorwaarden een object moet voldoen voor we het levend noemen.
Het werkwoord ‘werden’ heeft twee betekenissen: ‘worden’ en ‘zullen’. Waaraan kun je zien welke betekenis je moet gebruiken? Zijn daar regels voor?
Wanneer gebruik je als betrekkelijke woorden ‘voorzetsel + wie’ en wanneer ‘waar + voorzetsel’? Leer de regels.
Het grondtal van een logaritmische functie hoeft niet altijd groter dan 1 te zijn. Het kan ook tussen de 0 en 1 liggen. Het resultaat voor de grafiek is verrassend.
Voor de theorie van de samengestelde zin heb je allerlei kennis nodig. Je moet de persoonsvormen kunnen vinden en weten wat voegwoorden, betrekkelijke en vragende woorden zijn.
In dit filmpje staat het begrip verwering centraal. Wat is verwering? Welke vormen van verwering bestaan er? Hoe werkt fysische of chemische verwering?
In dit filmpje staat het begrip erosie centraal. Wat is erosie? Welke vormen van erosie bestaan er? En hoe werkt gletsjererosie?
In dit filmpje staat het begrip sedimentatie centraal. Wat is sedimentatie? Welke vormen bestaan er? Hoe sedimenteren zeeën, gletsjers, wind en rivieren?
Een rivier kan op verschillende manieren de zee in stromen. Deze uitlegvideo gaat over de verschillen tussen een delta en een estuarium.
Ongesteldheid, rijping van de eicel, ovulatie, en opnieuw ongesteld... De menstruatiecyclus start elke maand weer opnieuw, onder invloed van allerlei hormonen.
Moeilijk in een andere taal: die onregelmatige werkwoorden! In het Nederlands vind je ze wat makkelijker. Gewoon een kwestie van weten waar je op moet letten!
Hoe zit het met afronding als je meetwaardes optelt of vermenigvuldigt?
Bij biologiepractica word je vaak gevraagd om een tekening te maken van iets dat je onder een microscoop bekeken hebt. Hoe pak je dit aan?
Grafieken zijn een handig hulpmiddel om meetgegevens van een proefje of experiment te presenteren. Dit geldt niet alleen voor de biologie maar ook voor heel veel andere vakken. Het is dus handig om te weten hoe je grafieken leest en hoe je ze maakt.
Het rijk van de planten kunnen we opdelen in drie afdelingen; de wieren, de sporenplanten en de zaadplanten. Wat zijn de verschillen tussen deze groepen?
Vaak weet je wel wanneer je een woord met een hoofdletter moet schrijven. Maar er zijn zo van die woorden waarbij je twijfelt. Leer de regels, ze zijn glashelder!
Weten wat een lijdende vorm is, is van belang als je een verhaal of tekst gaat schrijven. De lijdende vorm gebruik je namelijk zo weinig mogelijk. Leer waarom!
Het klassiek sonnet is, sinds het ontstaan in de 14e eeuw, enorm populair bij dichters. En dit ondanks het feit dat er nogal wat eisen gesteld worden aan zo’n sonnet. Bekijk de regels!
Vrijwel niemand vergist zich in het gebruik van het woord ‘jij’. Voor afgeleiden ‘jou’ , ‘jouw’ en vooral ‘je’ ligt de zaak gecompliceerder. Leer de verschillen!
Heel veel mensen gebruiken de betrekkelijke voornaamwoorden ‘wat’ en ‘dat’ verkeerd. Puur omdat ze de regels niet kennen. In deze les wordt dit onderwerp haarfijn uitgelegd.
Het is van belang te weten tot welk woordgeslacht een zelfstandig naamwoord hoort. Daarvan zijn immers alle verwijswoorden afhankelijk! Leer de kenmerken.
Het samentrekken (anders gezegd: het weglaten) van zinsdelen en woorden in samengestelde zinnen is een veel voorkomend verschijnsel. Zinnen worden nodeloos lang als je dat niet doet. Maar er zijn regels!
Een samenstelling is een woord waarin meerdere woorden met een zelfstandige betekenis achter elkaar gezet worden. Wat is het verschil met een afleiding?
Een trema (deelteken) of een koppelteken gebruik je bij combinaties van klinkers die je verkeerd kunt lezen. Wanneer kies je een trema, en wanneer een koppelteken?
Wanneer noemen we een energiebron duurzaam?
Als we meer dan één cirkeldiagram tekenen, is niet alleen de informatie uit beide diagrammen van belang, maar ook de verhouding van de oppervlakten van de diagrammen.
Een tekst wordt opgebouwd uit alinea’s. Het woord 'alinea' stamt van 'alineare': bij elkaar zetten. Een alinea bevat bij elkaar horende informatie. Leer de kenmerken!
Een zakelijke tekst heeft een vaste opbouw. Beginnen met een inleiding en, afhankelijk van het schrijfdoel, eindigen met een conclusie of samenvatting. Leer de regels!
Een schrijver streeft met zijn tekst een bepaald doel na. In elke tekst staat informatie maar informeren hoeft niet het hoofddoel te zijn. Leer de tekstdoelen!
Wat is lading en hoe verplaatst het zich?
Geleiders laten stroom makkelijk door, isolatoren niet. Wat is dan een halfgeleider?
Waar je in het Nederlands geen lidwoord gebruikt in de zin, gebruik je in het Frans een delend lidwoord.
Il en elle betekenen niet alleen hij en zij, je kunt ze ook gebruiken om dingen of personen in een zin te vervangen.
Wat houdt de WBE in en hoe kunnen we ermee rekenen?
Hoe hangen de grootheden arbeid en vermogen met elkaar samen?
Wat is een cirkelbeweging en hoe berekenen we de snelheid bij zo'n beweging?
Wat heb jij nou? Vertellen over wat je allemaal wel en niet hebt is belangrijk als je over jezelf wilt vertellen. Bekijk deze video om het ook in het Engels te kunnen.
"He is not my brother." Wil je in het Engels leren zeggen dat iets niet zo is? Kijk dan deze video.
Hoe maak je in het Frans een ontkennende zin?
De aarde is helemaal niet rond! Althans, als je het aardoppervlak beter bekijkt. Ontdek meer hierover in deze uitlegvideo.
Explosief en gevaarlijk! Zo staan vulkanen over het algemeen bekend. Maar wist je ook dat er rustige vulkanen bestaan?
Zou jij op Hawaii de schildvulkaan Mauno Loa willen beklimmen? In deze video alvast een voorproefje!
Hoe groot is de stralingsintensiteit als straling door een muur beton heen is gegaan?
Welke gevolgen kan straling hebben voor je lichaam? En hoe meet je de schade?
Hoeveel snelheid moet een voorwerp hebben om van een planeetoppervlak te ontsnappen?
In dit filmpje leer je met een tafelkleed een berg te vormen. Wil je weten hoe?
Een aardbeving ontstaat bij breukzones tussen de aardplaten. Wat is het hypocentrum van een aardbeving? En wat is het epicentrum?
Door de experimenten van Mendel in de 19e eeuw weten we nu hoe eigenschappen overerven van ouders op nakomelingen. In dit filmpje bespreken we waarom zijn conclusies zo belangrijk zijn voor de moderne genetica.
Denken als een wetenschapper: in dit filmpje wordt uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om de wetenschappelijke methode te volgen.
Op het DNA ligt informatie voor miljoenen eiwitten. Hoe ligt dit opgeslagen, hoe kan deze informatie gelezen worden en wat gebeurt er als er een foutje in deze informatie zit?
Do's en dont's bij leesteksten op het examen. Kun je gebruik maken van de kennis die je al hebt of moet je alleen de leestekst gebruiken voor het beantwoorden van de vragen?
Au! Wanneer je je hand brandt aan een heet voorwerp, trek je snel je hand weg. Hoe werken reflexen precies?
Personificatie is een vorm van beeldspraak waarbij je iets niet-levends een eigenschap van iets levends (bedoeld worden: mensen en/of dieren) geeft. De synesthesie heeft te maken met onze zintuigen.
Het maken van een boekbespreking is een oefening in zo ongeveer alle vaardigheden die je nodig hebt in de Nederlandse taal. Zinvol dus! Bekijk de opbouw!
Opgave 3 van het wiskunde eindexamen havo b (2014-1)
Uitdrukken dat je niet zeker weet of iets is gebeurd, dat je twijfelt. Hoe doe je dat in het Duits? In dit filmpje vind je de uitleg en vervoegingen van de werkwoorden in de Konjunktiv 1.
Opgave 18 van het wiskunde eindexamen vwo b (2014-1)
Het lezen van een tekst in het Duits wordt een stuk moeilijker als je afkortingen, die in die tekst staan niet begrijpt. In dit filmpje worden de meest voorkomende afkortingen uitgelegd om het je makkelijker te maken!
Opgave 1 van het wiskunde eindexamen vwo b (2013-1)
Het botsende-deeltjes-model... Hoe zat het ook alweer?
In deze video staan verschillende soorten gesteente centraal. Welke soorten gesteente zijn er? Hoe ontstaan gesteente? Hoe zien ze eruit? Welke naam hebben de gesteenten?
Hawaii is een vulkaaneiland die op een bijzondere manier is ontstaan. Bekijk de uitlegvideo om meer te leren over hotspotvulkanen!
Deze uitlegvideo geeft een inleiding over planeten in het zonnestelsel, met de aarde in de hoofdrol!
Het is maar goed dat de aarde scheef staat en dat de zonnestralen niet loodrecht op de aarde vallen. Wil jij weten waarom dat belangrijk is?
Wil je weten waar het in december heerlijk warm is? Of waar het in augustus lekker koel is? Bekijk dan deze uitlegvideo.
Er zijn grote temperatuurverschillen tussen de polen en de tropen. Dit komt doordat de aarde rond is. Hoe zit dat precies?
Welke andere veel voorkomende onbepaalde voornaamwoorden zijn er behalve 'tout' en hoe gebruik je ze?
Het is heet, vloeibaar en kan leiden tot een explosie. Wat magma precies is, leer je in deze video.
Een vis ziet er heel anders uit dan een okapi, en een pantoffeldiertje lijkt niet op een hagedis. Het zijn allemaal dieren, maar ze horen niet bij dezelfde afdeling.
De zoetheid van limonade hangt af van de concentratie. Wat is dat eigenlijk, concentratie?
De 'y' spreek je in het Duits anders uit dan in het Nederlands. Oefen mee!
Door een umlaut kan een klank van een klinker helemaal veranderen. Hoe zit dat voor de o en de ö?
Hoe spreek je de S en de SCH uit in het Duits?
In Duitsland reken je niet af met ''euro's", maar met "oiro's" - dat komt doordat de eu-klank anders wordt uitgesproken in het Duits.
Door een umlaut kan een klank van een klinker helemaal veranderen. Hoe spreek je de a en de ä uit in het Duits?
Een umlaut kan een klank helemaal veranderen. Hoe spreek je de au en de äu uit in het Duits?
De uitspraak van de 'z' in het Duits verschilt van die in het Nederlands. Hoe dan?
In het Duits spreek je de V anders uit dan in het Nederlands. Hoe?
In het Duits spreek je de L anders uit dan in het Nederlands. Hoe dan?
Können Sie das wiederholen? Hoe laat je merken dat je iets niet helemaal hebt begrepen in het Duits?
Een brief schrijven in het Duits aan een bekende... Hoe doe je dit?
B-lymfocyten zijn witte bloedcellen die zorgen voor specifieke, humorale afweer. Wat is dat en wat doen die cellen dan precies?
"I walk to school" en "I am walking to school". Wat is nu het verschil?
Geheugencellen onthouden ziekteverwekkers en verkleinen zo de kans op een tweede infectie. Hoe werkt dit?
In de land- en tuinbouw wordt steeds meer gif tegen insecten en andere herbivoren (planteneters) gebruikt. Maar is dit wel zo verstandig?
Een populatie kan bestaan uit zes konijnen, maar ook uit duizenden. Hoe kun je bepalen hoe groot een populatie is?
Zwanger raken gaat niet altijd vanzelf. Welke technieken zijn mogelijk om de natuur een handje te helpen?
Hatsjoe! Mensen met hooikoorts niezen heel wat in de lente. Wat is een allergische reactie?
Wanneer je groeit worden alle botten in je lichaam groter, ook je kaak. Je tanden en kiezen groeien niet mee en moeten dus een keertje vervangen worden. Wat is het verschil tussen het melk- en blijvend gebit?
Het karakter 儿 kom je vaak tegen. Maar niet altijd in dezelfde betekenis. Meer over 儿 in dit filmpje.
Wat kenmerkt het Expressionisme in de Duitse literatuurgeschiedenis?
Wat kenmerkt de Sturm und Drang-periode in de Duitse literatuurgeschiedenis?
Welke ontwikkeling maakte de literatuur door ten tijde van de DDR?
Welke eigenschappen erf je van je ouders? Dit kunnen we zien door het maken van monohybride kruisingen. Bekijk hier het eerste filmpje over monohybride kruisingen.
Monohybride kruisingen ken je al, maar een variant daarop zijn de x-chromosomale kruisingen. Wat zijn de verschillen?
Voorbehoedsmiddelen zijn nodig om te beschermen tegen zwangerschap en SOA's. Maar niet alle middelen beschermen even goed of helpen SOA's voorkomen!
Om in het Chinees ontkenningen te maken gebruik je meestal het karakter 不. In deze uitlegvideo zie je hoe het werkt.
Hoe zeg je in het Chinees dat twee of meerdere dingen hetzelfde zijn of juist verschillend? Dat hoor je in dit filmpje!
你姓什么?en 你叫什么?zou je beide kunnen vertalen met het Nederlandse 'hoe heet je?' Maar toch stel je een heel een andere vraag. Hoe dat zit? Bekijk dit filmpje.
能 en 会 lijken synoniemen. In sommige situaties kun je ze ook beide gebruiken. Maar toch betekenen ze niet helemaal hetzelfde. Meer in deze video...
Het karakter 有 kom je erg vaak tegen in het Chinees. Het is het werkwoord 'hebben', maar betekent ook 'er zijn' of 'aanwezig zijn'. Kijk naar deze video voor meer uitleg.
Het woord 怎么样 kom je in allerlei zinnen tegen. Het betekent echter niet altijd hetzelfde. Welke betekenissen 怎么样 allemaal heeft en hoe je het woord gebruikt zie je in dit filmpje.
每 betekent 'elke' of 'iedere' en is dus een veelgebruikt karakter in de Chinese taal. En ook de toepassing van dit karakter is niet moeilijk, als je even weet hoe het werkt. In dit filmpje krijg je deze uitleg.
Net als in het Nederlands heb je ook in het Frans wederkerende werkwoorden. Hoe vervoeg je ze?
"I win first place". Maar wat is eerste in het Engels? En tweede, en derde?
"So do I" Wil je zeggen dat je iets ook doet, of ook niet doet dan heb je deze drie woorden nodig.
"To be able to" hoort bij can en could. Als je Engels kunt, kunt je dit ook goed gebruiken.
"Not much money, but many friends". Ze betekenen allebei veel, maar wanneer gebruik je nou Much en wanneer Many?
Hoe kan het dat ouders met bruine ogen kinderen krijgen met blauwe ogen?
"Dave is in hospital" - moet dat niet zijn, in THE hospital? Lidwoorden, wanneer gebruik je ze wel en wanneer niet?
In dit filmpje zie je een paar tips om aan een woord te zien of het mannelijk of vrouwelijk is.
We gebruiken de Present Perfect voor iets dat in het verleden begon maar nu nog aan de gang is.
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Weet jij waar ze de duurste kaas ter wereld produceren? Ontdek het in deze uitlegvideo!
Het ene kleurloze gas is het andere niet. Een reagens weet daar wel raad mee!
Help, brand! Wanneer een verbranding niet gewenst is, kun je maar beter weten hoe je een brand kunt blussen.
Atomen zijn altijd neutraal. Maar wanneer atomen elektronen opnemen of afstaan ontstaan nieuwe geladen deeltjes: ionen.
Stoffen zijn overal om je heen. Van het water uit de kraan tot de lucht die je inademt. Maar hoe houd je al die verschillende stoffen uit elkaar?
Dagelijks maak je gebruik van scheikunde zonder dat je het misschien door hebt. Wist je dat je al twee scheidingsmethoden gebruikt bij het maken van een kop thee?
Wanneer je je boterham te lang in het tosti-ijzer laat zitten, kleurt deze zwart. Je tosti is verband! Of is er toch iets anders gebeurd?
Is het koksmuts of kokmuts? Liefdesscène of liefdescène? Wanneer wel en wanneer geen tussen-s?
Wanneer schrijf je de tussen-(e)n?
Wanneer gebruik je een trema? En waar plaats je het trema in een woord?
Ze zijn met 118 stuks en staan gerangschikt in het periodiek systeem. Rara, wat zijn het?