13 zoekresultaten met het trefwoord "meervouden"
In het Nederlands kun je meervouden maken door -s, -'s of -en achter een woord te plakken. Makkelijk! Maar, hoe zit het met de lastige gevallen?
Het onderwerp ‘Meervouden znw’ is verdeeld in 3 lessen! In les 1 onder meer: wanneer een extra –e, -k, -t of -s bij woorden die eindigen op –ee ,-ie, -ik, -it, et- en –es?
Moet in het meervoud de –s vast aan het woord of moet er -’s geschreven worden? Hoe zit het met znw die eindigen op –f en –s? Wat te doen met ‘vreemd’ znw die eindigen op –graaf, -um of –icus? Volg eerst de les ‘Meervouden znw deel 1’.
De termen ‘samenstelling’ en afleiding’ worden nog al een door elkaar gehaald. Van de twee is de ‘afleiding’ eigenlijk het minst makkelijk te begrijpen. Volg dus beslist deze les.
Het gebruik van de apostrof is aan duidelijke regels gebonden. Die regels moet je domweg leren. Een aantal ervan is heel makkelijk. Volg de les!
House wordt houses maar mouse wordt mice. In deze video leg ik je uit hoe je meervouden in het Engels maakt.
Over hoe je van woorden woordjes maakt.
De meervoudsvorm van een woord in het Nederlands is niet zo ingewikkeld. In het Duits ligt dit echter anders. Welke regels zijn er voor het maken van de meervoudsvorm?
De meervoudsvorm van een woord in het Nederlands is niet zo ingewikkeld. In het Duits ligt dit echter anders. Welke regels zijn er voor het maken van de meervoudsvorm?
Hoe maak je het meervoud van zelfstandige naamwoorden in het Frans?
Van het bijvoeglijk naamwoord leerde je in een vorig filmpje al de basis. Nu hebben we het over bijzondere vormen van het bijvoeglijk naamwoord.
Welke onbepaalde lidwoorden zijn er in het Frans en hoe gebruik je deze in het enkelvoud en meervoud.
"Ons huis", "jullie school"; in dit filmpje leer je het meervoud van het bezittelijk voornaamwoord.