13 zoekresultaten met het trefwoord "indirecte rede"
Uitdrukken dat je niet zeker weet of iets is gebeurd, dat je twijfelt. Hoe doe je dat in het Duits? In dit filmpje vind je de uitleg en vervoegingen van de werkwoorden in de Konjunktiv 1.
Een buffer is een oplossing waarvan de pH constant blijft. Buffers worden over het algemeen als een moeilijk onderwerp beschouwd. Neem dus je tijd en herhaal het filmpje een aantal keer om de stof goed tot je te nemen.
Weten hoe je een zin in zinsdelen moet verdelen, is de basis van het verdere ontleden!
Een aantal woorden in het Nederlands kunnen een vraag inleiden Sommige van die woorden zijn vragende voornaamwoorden, sommige vragende bijwoorden. Leer het verschil!
Om bijwoorden te kunnen benoemen moet je per se redekundig kunnen ontleden, dus persoonsvorm, gezegde, onderwerp enzovoorts kunnen vinden!
De voegwoorden ‘omdat’ en ‘doordat’ geven in feite hetzelfde aan. Toch worden ze in heel verschillend verband gebruikt.
Een bijstelling is een bijzondere bijvoeglijke bepaling. Als je eenmaal weet wat een bijstelling is, vergeet je het nooit meer. Volg dus de les!
Bij redekundig ontleden (persoonsvorm, gezegde, onderwerp etc.) benoem je eerst alle zinsdelen. Daarna ga je nog IN die zinsdelen op zoek naar bijvoeglijke bepalingen (de theorie hierover MOET je kennen) EN ondergeschikt bijwoordelijke bepalingen.
Eigenlijk kan maar 1 woord wederkerig voornaamwoord zijn, namelijk ‘elkaar’ (en het bijvoeglijk afgeleide ‘elkaars’). Wederkerende voornaamwoorden zijn ‘zich’ en de afgeleiden daarvan. In deze les leer je alles hierover en ook over de redekundige functies van deze voornaamwoorden.
Het begrip procent komt op ontzettend veel plaatsen voor. Dan moet er een goede reden zijn dit begrip te gebruiken. In deze video een voorbeeld van zo'n reden.
Het oorzakelijk voorwerp heeft in een zin met een naamwoordelijk gezegde dezelfde functie als een lijdend voorwerp in een zin met een werkwoordelijk gezegde. Leer hoe je het oorzakelijk voorwerp vindt!
Vrijwel niemand vergist zich in het gebruik van het woord ‘jij’. Voor afgeleiden ‘jou’ , ‘jouw’ en vooral ‘je’ ligt de zaak gecompliceerder. Leer de verschillen!
Chinese karakters zien er ingewikkeld uit. Ze zitten echter logischer in elkaar dan je denkt.