24 zoekresultaten met het trefwoord "elektronen"
Het opstellen van een elektronenformule kom je niet tegen in het eindexamen. Toch is het handig om te weten hoe je zo’n formule moet opstellen.
Met een elektronenmicroscoop kun je veel meer onderdelen van een cel zien dan met een lichtmicroscoop. Wat doen deze celonderdelen en hoe zijn ze aan elkaar gelinkt?
Met een elektronenmicroscoop kun je veel meer onderdelen van een cel zien dan met een lichtmicroscoop. Wat doen deze celonderdelen en hoe zijn ze aan elkaar gelinkt?
Waarom reageren atomen eigenlijk? Wat zijn bindende en niet-bindende elektronenparen? Hiernaast leer je het verschil tussen een structuurformule en een elektronenformule.
Elektronen bewegen om de kern van een atoom heen in bepaalde banen, ookwel schillen genoemd. Zij bepalen onder de meer hoe reactief een atoom is!
Alles in het hele heelal is opgebouwd uit atomen. In dit filmpje wordt uitgelegd uit welke deeltjes een atoom is opgebouwd en wat de belangrijkste eigenschappen zijn van deze deeltjes.
Dit filmpje geeft een samenvatting van de vorige lessen over atomen en het periodiek systeem. Probeer tijdens het filmpje goed te kijken of je het nu echt goed begrepen hebt!
De elektronegativiteit (EN) is een maat voor de neiging van een atoom dat een chemische binding aangaat met een buuratoom om de gezamenlijke elektronenwolk naar zich toe te trekken.
Heb je alle filmpjes over redoxreacties bekeken en wil je nog even je geheugen opfrissen? Bekijk dan deze video.
Om goed te kunnen begrijpen wat wel/niet een dipool is, moet je eerst kennis hebben over de ruimtelijke bouw van een molecuul.
In de voorgaande filmpjes is er veel gesproken over redoxreacties, maar hoe stel je nu zelf zo’n redoxreactie op? Dat leer je in deze video.
Je kunt inmiddels de bouw van een molecuul voorspellen, maar wanneer weet je wanneer je te maken hebt met een dipool?
In deze video beginnen we met een inleiding over redoxreacties. Wanneer vindt een redoxreactie eigenlijk plaats?
Bij een redoxreactie maak je gebruik van de halfreactie van de reductor en van de oxidator, daar gaan we in dit filmpje naar kijken.
Wat is een elektrochemische cel? Een elektrochemische cel maakt onder andere gebruik van redoxreacties.
Je weet wat een elektrochemische cel is. In deze video zie je een aantal praktijkvoorbeelden van een elektrochemische cel.
Er bestaat een duidelijk verschil tussen een elektrochemische cel en elektrolyse, maar wat is elektrolyse nu eigenlijk?
Metaalionen bevatten metaalbindingen. Hoe ontstaan deze bindingen en hoe kun je metaalionen omzetten naar een metaalelement? Dat wordt je duidelijk in deze video.
Een microscoop is handig om heel kleine dingen mee te bekijken, zoals bijvoorbeeld cellen. Maar hoe werk je hier nu mee en hoe 'prepareer' je cellen voor je ze kunt bekijken?
Ooit dacht men dat het atoom het kleinste deeltjes was dat er bestaat. Inmiddels weten we wel beter!
Atomen zijn altijd neutraal. Maar wanneer atomen elektronen opnemen of afstaan ontstaan nieuwe geladen deeltjes: ionen.
Wat is lading en hoe verplaatst het zich?
Wat is ook alweer het massagetal en het atoomnummer? Handig om te herhalen voor je examen!